Läti finantsjärelevalve uurib Putini tütarde võimalikke kontosid Lätis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon (FKTK) on alustanud uurimist seoses Venemaa presidendi Vladimir Putini tütarde võimalike salajaste pangakontodega Lätis, ütles FKTK juht Pēters Putniņš usutluses LNT telekanalile.

Tema sõnul võtab uurimine aega mõned nädalad. «Me ei peaks aga ekstreemsustesse laskuma. Kui isikule pole piiranguid seatud ja ta pole sanktsioonide nimekirjas, on tal õigus avada Läti pangas konto, isegi kui ta on Putini tütar. Teine küsimus on see, kas seda on tehtud läbi varjatud ettevõtete,» ütles Putniņš.

Hiljuti avaldas USA ajakiri Mother Jones lõigu Michael Isikoffi ja David Corni raamatust «Vene rulett: Putini sõda Venemaaga ja Donald Trumpi valimine,» kus väideti, et Putini tütardel on salajased pangakontod Lätis. Lõik ise puudutab Trumpi eelkäija Barack Obama plaane seoses Venemaa sekkumisega USA 2016. aasta presidendivalimistesse.

«Teades, et Putin on kurikuulsalt kaitsev igasuguse oma perekonda puudutava informatsiooni suhtes, pakkus Celeste Wallander (president Barack Obama erinõunik ja Vene-Euraasia asjade vanemdirektor USA julgeoleku nõukogus aastatel 2013-2017) välja plaani lekitada salastatud informatsiooni, mis paljastab Putini tütarde varjatud pangakontod Lätis. See olnuks Vene presidendi otsene ründamine, mis oleks teda kindlasti vihastanud,» seisis avalikustatud lõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles