SEB Olympicu ülevõtupakkumisest: üsna keskpärane

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kunsing
Sven Kunsing Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Olympicule tehtud ülevõtupakkumine 1,90 eurot aktsia eest on SEB Varahalduse juhatuse liikme Sven Kunsingu hinnangul üsna keskpärane.

Olympicul on ca 5000 väikeaktsionäri, keda ülevõtupakkumise hind puudutab.

SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing nentis ülevõtupakkumist kommenteerides, et infot on hetkel vähe ning ootaks kommentaare asjaosalistelt. «Tõmbaksin paralleeli Telekomi omaaegse ülevõtmisega Telia poolt. Telia tegi oma pakkumise keerulisel ajal ja maksis samas vähemalt korralikku preemiat viimaste kuude börsihinna suhtes. Ja sealjuures lõid väikeinvestorid korralikult lärmi ja ei olnud pakutuga rahul, » meenutas Kunsing.

Kunsing lisas, et  OEG puhul näeme seda, et pakutav hind on enam-vähem sama, mis ta viimastel aastatel kogu aeg on olnud. «Ja ajad on nüüd teistsugused kui Telekomi ülevõtmise aegu, valuatsioonid on kõrged, valitseb optimism. Sellises valguses on antud pakkumine üsna keskpärane, » ütles Kunsing.

SEB Marketsi juht Kristofer Vähi ütles, et maailmapraktikas on ülevõtupakkumistel keskmiselt 20-35% juurdehindlus võrreldes börsihinnaga enne pakkumise tegemist. «Selles vaates on pakutud hind, mis on vaid 3% juurdehindlusega viimase kuue kuu börsihinna suhtes, tagasihoidlik, arvestades ka, et eelmise aasta dividendid kuuluvad ostuhinna sisse, » nentis Vähi. «Teisalt tuleb alati arvesta ka ettevõttespetsiifiliste faktoritega ning hasartmängusektoriga kaasnevad kahtlemata erinevad regulatiivsed riskid litsentside ja maksude osas.»

Swedbanki Baltikumi aktsiaanalüüsi juht Marek Randma ütles, et  Swedbanki viimane hinnasiht OEG-le on EUR 2,1 aktsia kohta. Pikemalt ei saanud pank hetkel seda uudist kommenteerida.

Tehingu finantsnõustaja on LHV, mistõttu pank ei soovinud ülevõtmispakkumise suurust kommenteerida. 

Odyssey Europe AS (OE AS) teatas täna börsile oma kavatsusest teha avalik vabatahtlik ülevõtmispakkumine 100 protsendi Olympic Entertainment Group AS  aktsiate omandamiseks hinnaga 1,90 eurot aktsia kohta.

OE AS kavatseb teha vabatahtliku ülevõtmispakkumise kõigi Eestis registreeritud ja Nasdaq Tallinna börsil noteeritud hasartmängu- ja meelelahutusoperaatori Olympic Entertainment Group aktsiate omandamiseks. Ülevõtmispakkumine avalikustatakse eeldatavalt 4. aprillil 2018 ning selle järgi on OEG hinnanguliseks väärtuseks 288 miljonit eurot.

OE AS on Novalpina Capitali tütarettevõte. Novalpina Capital on Euroopa erakapitalil põhinev investeerimisettevõte, mis nõustab mitut erakapitalifondi.

OEG kaks asutajat ja suuraktsionäri Armin Karu ja Jaan Korpusov on pakkumise juba vastu võtnud. Neile kuulub 64 protsenti OEGst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles