Läti peaminister Kučinskis: riiulifirmade oskaalu tuleb vähendada pankasid sulgemata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis.
Läti peaminister Māris Kučinskis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Läti pankade teenindatavate riiulifirmade hulka vähendatakse oluliselt, kuid seda tehes on tähtis, et pankasid ei sulgetaks, ütles Läti peaminister Māris Kučinskis teleusutluses.

Tema sõnul ei tehta seda nii, et «ühel päeval sulgetakse kõik pangad, mis riiulifirmasid teenindavad.» Peaminister ootab finants- ja kapitali turgude komisjonilt (FKTK) ning rahandusministeeriumilt ettepanekuid pangandussektoris muutuse läbiviimiseks 21. märtsil toimuval rahandussektori arengunõukogu istungil.

Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola ütles hiljuti pärast kohtumist USA rahandusministeeriumi asekantsleri terrorismirahastamise asjus Marshall Billingsleaga, et USA partnerite teatel kasutatakse Läti pankasid endiselt rahapesuks ning Läti valitsus nõustus, et Läti pangad peavad vähendama riskantsete mitteresidentide teenindamist.

FKTK andmeil on Läti pankade klientide seas 26 081 riiulifirmat, neist kaks Läti päritolu. Riiulifirmad moodustavad Läti pankade laenudest 36,6 protsenti, samas kui mitteresidentide segmendis on nende osakaaluks 44,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles