Vaata, kes kuuluvad Tallinna börsi rikasteklubisse

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
07.04.2017. Tallinn. 
"Tõde ja õigus" filmi võttemeeskonna pressikonverents. Investor ja kaasprodutsent ärimees ARMIN KARU
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
07.04.2017. Tallinn. "Tõde ja õigus" filmi võttemeeskonna pressikonverents. Investor ja kaasprodutsent ärimees ARMIN KARU FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna börsil tegutseb paarkümmend tuhat investorit, kelle käes on kokku 2,7 miljardi euro eest aktsiaid.

Eesti vaieldamatult rikkaimad aktsiaomanikud on ettevõtete kunagised rajajad-suuromanikud ning nii hoiab Tallinna börsi nominaalselt kõige rikkama investori tiitlit enda käes Olympic Entertainmenti rajaja ning praegune nõukogu liige Armin Karu, kelle 1993. aastal loodud rahvusvahelise ettevõte turuväärtus ulatub 285 miljoni euro juurde, millest Karu jagu on ligikaudu pool, kirjutab Äripäev.

Teise koha hõivab ligi 90 miljoni euroga Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus, kellele toob kõrge positsiooni peaaegu poolte Merko Ehituse aktsiate omamine peamiselt Riverito-nimelise ettevõtte alt.

Rahaliselt kõige suuremat, enam kui 300 miljonilist aktsiaportfelli hoiab enda käes Tallinki suuromanik Infortar, mis on teinud oma suuromanikud rikkaks: Enn Pandile, Ain Hanschmidtile ja Kalev Järvelillele – Infortari omanikele – kuulub ettevõttest enam kui kolmandik, mis viib nad investorite edetabelis kõrgele kohale – Enn Pant platseerub 89 miljoni euroga kolmandaks.

Enn Pandile, Ain Hanschmidtile (81,21 miljonit) ja Kalev Järvelillele (78,79 miljonit) järgnevad Tallinna börsi rikasteklubis Rain Lõhmus 73,26 miljoniga, Jaan Korpusov 54,11 miljoniga, Andres Järving 51,99 miljoniga, Andres Vanaselja 46,86 miljoniga, Enn Kunila 46,85 miljoniga ja Jüri Käo 46,85 miljoniga.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles