OTSE Ossinovski: endiselt on suhtumine nagu 55+ hakkaks kohe pensionile minema (4)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub konverents «Vanus on vaid number! Kas ka tööturul?», millelt Postimees teeb otseülekande.

Nii Eesti kui terve Euroopa elanikkond vananeb kiirelt. Pikem eluiga tähendab paljude jaoks pikemat osalemist tööturul, samas tõdevad tööturu kõige nooremad ja kõige vanemad, et diskrimineerimine vanuse tõttu on reaalne probleem.

Konverentsil arutletakse vanuse ja tööturu teemadel valdkonna parimate ekspertidega ja pakutakse tööandjatele praktilisi nõuandeid, kuidas luua kõigi põlvkondadega arvestav töökeskkond. Lisaks tutvustatakse Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi värsket uuringut ealisest diskrimineerimisest tööturul. Konverents leiab aset koostöös sotsiaalministeeriumiga.

Kell 9-15 toimuval konverentsil astuvad üles näiteks tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi sotsioloogiliste uuringute osakonna juhataja Iris Pettai ja sotsiaalministeeriumi asekantsler Janar Holm.

Täpsemalt saad lugeda konverentsi kohta siit.

Tagasi üles