Kurikuulsa ehitusfirma arvel on vaid 100 eurot (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riito Ehitus
Riito Ehitus Foto: Mihkel Maripuu

Ajutise pankrotihalduri koostatud aruandest tuleb välja, et ehitusfirma Riito läks põhja juhtimisvigade tõttu.

Firma loodi varem, aga reaalse majandustegevusega kuus aastat tagasi alustanud, kurikuulsa Facio järglaseks ristitud Riitol vara ei ole – summa piirdub saja euroga, võlgu on Riito kogunud aga 2,8 miljonit eurot, kirjutab Äripäev

Lisaks seisab aruandes, et kuna Riito maksejõuetus kujunes välja kaks aastat tagasi, aga pankrotiavalduse esitas ettevõte alles selle aasta veebruaris, ei järginud firma juhatus seadust – jättis õigel ajal pankrotiavalduse esitamata. 

Teiseks selgub pankrotihalduri aruandest, et Riito tegi hangetel teadlikult alapakkumisi ning juhatus võttis sellega liigseid riske. 

Pankrotihaldur arvab, et tuntavalt suurenesid Riito raskused kaks aastat tagasi. Toona sai firma kõige kopsakama kahju kahest projektist, mille projektimeeskonnad ei saanud hakkama tellijate oluliselt kõrgemate nõudmistega, mistõttu tellijad tühistasid lepingud.

Riito probleemidest loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles