Aasia rikkuselt teine mees läheb pensionile

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Li Ka-shing.
Li Ka-shing. Foto: BOBBY YIP/REUTERS

Forbesi poolt Aasia teisena kõige rikkamaks meheks nimetatud Hong Kongi ärimees Li Ka-Shing taandub oma äriimpeeriumi juhtimisest.

89-aastane Li, kelle varade väärtuseks on hinnatud 35,3 miljardit dollarit, annab ohjad üle oma vanimale pojale Victor Li'le. Tema juhitud CK Hutchison Holdings ja CK Asset Holdings tegutsevad näiteks telekomis, energeetikas ja jaekaubanduses, vahendab BBC.

Li, kes alustas oma karjääri 15-aastase tehasetöölisena, oli selle aasta Forbesi kõige rikkamate inimeste edetabelis 23. kohal. Temast on Aasias ainsana rikkam indialasest Mukesh Ambani.

Li Ka-Shing oli üks esimesi Hong Kongi rikkureid, kes investeeris kõvasti Hiina sisemaa kinnisvarasse ja see tasus tugevalt ära. Mees on ka tuntud filantroop, kes on annetanud kümneid miljardeid dollareid meditsiini ja haridusse. 2000. aastal löödi ta Suurbritannias rüütliks.

Li äriimpeerium ulatub üle 50 erineva riigi ja tema heaks töötab üle 300 000 inimese. Samuti kuulub talle 50 sadamat 26 erinevas riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles