Kaljulaid saadaks EASi laiali ja jagaks raha pensionäridele (18)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Erik Prozes / Postimees

Põhja-Tallinna linnaosa vanem, keskerakondlane Raimond Kaljulaid ütles, et tema koduerakond võiks kaaluda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) laiali saatmist ning jagada vabanev raha eakatele.

Kaljulaid kommenteeris sotsiaalmeediast tänast uudist, kus EAS andis teada, nad annavad septembris regionaaltoetuste jagamise üksuse üle Riigi Tugiteenuste Keskusele, mille tagajärjel väheneb EASi eelarve 134 miljonit euro võrra ja töötajaskond umbes 45 inimese võrra.

«Olen pikalt mänginud mõttega teha Keskerakonna valimisplatvormi toimkonnale ettepanek kaaluda ka EAS-i kui sellise kaotamist,» ütles Kaljulaid uudise peale. «Ma ei usu, et Eesti SKT kasv selletõttu pidurduks või et see üldse kuidagi majanduse toimimist mõjutaks. Ma tõesti ei usu seda.»

Kaljulaidile tundub, et riigid ei peaks üldse ettevõtteid otse toetama. «Kui keegi tahab oma kaubanduskeskuse katusele vaateratast - ehitagu see enda raha eest!» viitas ta hiljutisele uudisele, kus EAS toetas 1,44 miljoni euroga kerkiva kaubanduskeskuse T1 katusele vaateratta ehitamist.

«Ettevõtjad, ma usun, oleksid endiselt ettevõtlikud edasi. Investorid investeeriksid kui see tõotab tulu. Majandusele oleks rohkem kasu kui meil vabaneks riigisektorist töökäsi. EAS-is on häid inimesi, kellest oleks kindlasti kasu paljudele meie ettevõtetele,» kirjutas linnaosa vanem.

Vabaneva raha suunaks Kaljulaid aga sinna, kus on tegelikud toetuse- ja abivajajad. «Peamiselt pean silmis eakaid. Meil on vaja renoveerida olemasolevaid hooldekodusid ja ehitada uusi. Üksinda elavad eakad, kellel ei ole oma eluaset, vajavad soodsa hinnaga munitsipaalkortereid,» lisas ta.

Ta tunnistas, et see oleks muidugi väike maavärin ametkonna jaoks kui Keskerakond sellise punkti oma platvormi kirjutaks. «Aga miks mitte arutada?» küsis Kaljulaid.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles