Estonian Airi põrkestrateegia pandi pausile

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juht Andrus Aljas silitamas uut lennukit.
Estonian Airi juht Andrus Aljas silitamas uut lennukit. Foto: Gert D. Hankewitz / E24

Möödunud aasta novembris tuli Estonian Air välja uue nn põrkestrateegiaga, mis pidi ettevõtte kahjumist välja tooma. Tänaseks on see aga juba pausile pandud.

Uut strateegiat tutvustasid ettevõtte juhid pärast firma minekut riigi omandisse. Seda esitlesid nõukogu uus juht Joakim Helenius ja juhatuse esimees Andrus Aljas.

Strateegia kohaselt plaaniti hakata lendama teatud sihtkohtadesse vahemaandumisi tehes. Näiteks toimis mõnda aega edukalt Tallinn-Vilnius-Amsterdam liin. Mõte seisnes selles, et kuna Tallinnast tuleb vähe inimesi peale, saaks Vilniusest neid rohkem peale korjata ja nii ei oleks lend kahjumis.

Mainitud liin aga jäi, vähemalt praeguseks, ainukeseks katsetuseks. Estonian Airi juht Andrus Aljas ütles täna E24-le, et «põrkamine» lõpetati ära, kuna see toimis antud liinil liiga edukalt. «See töötas nii hästi, et oleme mõlemad liinid lahutanud ja on otseliinid Tallinn-Amsterdam ja Vilnius-Amsterdam,» sõnas ta.

Küsimusele, miks teiste liinide peal «põrkamist» ei katsetatud, vastas Aljas, et kuna see mõte oli noor, läheb aega selle realiseerimiseks.

Aljas lisas, et kas põrkestrateegia jätkub sõltub juba uuest juhist, kes 1. juunil temalt töö üle võtab. «See oli idee, mille käisime välja, aga ei jõudnud realiseerimiseni veel. See ei tähenda, et ei jõuagi,» ütles ta.

Pärimisele, kas Tero Taskila, kes kuuldavasti on ettevõtte uus juht, on käinud juba valdusi üle vaatamas, vastas Aljas pärast pikka pausi, et pole Taskilat kontoris näinud. Kas uuel juhil on plaanis veel kedagi Estonian Airi meeskonnast lahti lasta, ei osanud Aljas öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles