Elron: Kulna rongiõnnetuse lõplik kahju selgub pärast ekspertiisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Kulnas.
Rongiõnnetus Kulnas. Foto: Snder Ilvest

Elroni kaubamärki kandev riigifirma Eesti Liinirongid AS-i teatel selgub Kulna raudteeülesõidul juhtunud õnnetuse lõplik kahju ja kulud pärast rongile tehnilise ekspertiisi tegemist.

«Täpsed kahjustused ja kulud selguvad pärast ekspertiisi teostamist. Rongi tehniline ekspertiis teostatakse rongi tootja Stadleri tehases Minskis, hetkel tegeleme rongi transpordi korraldamisega, loodetavasti saab see toimuma lähinädalatel,» ütles Eesti Liinirongid AS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg BNS-ile

Seejuures võivad Adambergi sõnul rongiõnnetuse kahjud osutuda väga suureks juhul, kui ekspertiisi käigus peaks selguma, et rongile on vaja ehitada uus vagun. «Juhul, kui selgub, et õnnetus on põhjustanud kahjustusi kerekonstruktsioonile, toob see kaasa uue vaguni valmistamise vajaduse ning sellisel juhul võivad kulutused osutuda väga suureks, kui aga ekspertiisi käigus konstruktsioonilisi kahjustusi ei tuvastata, siis vagunikere remonditakse,» rääkis ta.

Ergo kindlustusseltsi teatas neljapäeval, et Kulna raudteeülesõidul juhtunud õnnetuse kahju ulatub 1,2 miljoni euroni.

Eesti Liinirongid AS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht ei osanud öelda, mida täpsemalt Ergo kindlustusseltsi poolt välja öeldud summa endas sisaldab. «See ei ole tekkinud kulutuste summa, kõik selgub pärast tootja poolt tehtavat tehnilist ekspertiisi,» lisas ta.

Tänavu 20. veebruaril põrkasid Keila lähedal Kulna raudteeülesõidul kokku Elroni reisirongi ja veoauto, misjärel jooksid rongi kaks vagunit rööbastelt maha. Liiklusõnnetustes sai viga üheksa inimest. Analüüsi tulemusena selgus, et reisirongiga kokku põrganud veoauto juht oli tarvitanud alkoholi, politsei alustas juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks väärteomenetlust.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles