Read hõrenevad: EASist kaob suur ports töökohti (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS, Tallinn, 30.01.2017
Taimed EASi kontoris.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
EAS, Tallinn, 30.01.2017 Taimed EASi kontoris. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) annab septembrist regionaaltoetuste jagamise üle Riigi Tugiteenuste Keskusele (RTK). Muudatusega väheneb EASi tänavune eelarve 134 miljoni euro ning töötajaskond umbes 45 ametikoha võrra.

Septembri alguseks koondatakse Riigi Tugiteenuste Keskusesse ühtseks rakendusteenuseks rahandusministeeriumi valitsemisala meetmete rakendamine EASist, rahandusministeeriumi enda rakendusüksuse funktsioonid koos rakendatavate meetmetega ning siseriiklike kui ka piiriüleste meetmete makse- ja korraldusasutuse funktsioonid, teatas EAS.

Kokkuleppe kohaselt rahandusministeeriumi ja Riigi Tugiteenuste Keskusega annab EAS üle nii vastavad eelarvelised vahendid kui ka ametikohad.

«EASi regionaaltoetuste tiimi on aastate jooksul kogunenud väga palju väärtuslikku kompetentsi, mistõttu on oluline, et teenuste ja töötajate üleminek ühest asutustest teise toimuks sujuvalt,» sõnas EASi juhatuse liige Sigrid Harjo

EAS annab Riigi Tugiteenuste Keskusele üle järgmiste rahandusministeeriumi haldusalas olevate toetuste rakendamise: piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) meede, linnapiirkondade jätkusuutliku arengu meede, Ida-Virumaa linnapiirkondade jätkusuutliku arengu meede, kohaliku ja regionaalse arendusvõimekuse meede, elektriühenduste pilootprogramm, regionaalsete kompetentsikeskuste arendamise meede, piirkondlike algatuste toetus tööhõive ja ettevõtlikkuse tugevdamiseks (PATEE), lipuväljakute arendamise programm, hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste programm, kergliiklusteede toetus, hajaasustuse programm, väikesaarte programm. Samuti liiguvad Riigi Tugiteenuste Keskusesse kahe piiriülese programmi - Eesti-Läti ja Eesti-Vene - sekretariaadid ning Kesk-Läänemere programmi infopunkt.

Regionaaltoetuste üleandmisega vähenevad EASi rakendatavad 2014-2020 struktuurivahendite perioodi vahendid kokku 254 miljoni euro võrra, millele lisandub riigieelarveliste eraldiste vähenemine ligikaudu 10 miljonit eurot aastas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles