Portaal: Amazon tuleb kevadel Rootsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni logo
Amazoni logo Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

USA kaubandushiid Amazon võib juba kevadel alustada tegevust Rootsis, ütlesid mitmed tippjuhid ja investorid Rootsi tehnoloogiaportaalile Di Digital.

«Olen kuulnud mitmeid kuulujutte salajasest projektist Stockholmis, ning et nad avavad midagi kevadel. Oletan, et see on rootsikeelne lehekülg,» ütles Rootsi e-poodide Adlibris ja Apotea kaasasutaja Per Svärdson portaalile.

Riskikapitalifirma Verdane Capitali partner Staffan Mölndal, kelle ettevõtte portfelli kuulub umbes 30 veebikaubanduse firmat, ütles, et Amazon palkab juba Rootsis tegevuse alustamiseks valdkonna eksperte. «Tean mitmeid palkamisprotsesse, kus Amazon otsib veebikaubanduse talente. Eesmärgiks on tegevust alustada enne musta reedet,» ütles Mölndal.

Netikaubandusele keskenduva fondi Eequity partner Patrik Hedelin pakkus avamisajaks samuti hiljemalt musta reedet. «Arvestades kui kaugele ettevalmistustega jõutud on, on võimalik, et Amazon.se alustab juba sel kevadel, aga kindlasti enne musta reedet. Arvan, et nad avavad Rootsi laohoone samal ajal,» sõnas ta.

Tehnoloogiainvestori Northzone'i Hans Otterling spekuleeris aga, et Amazon alustab tegutsemist mitmes Põhjamaas korraga. «Nad sisenevad Rootsi, Taani ja Soome turule korraga ja hakkavad pakkuma tasuta, ühepäevaseid tarneid. Vaadates Amazoni ressursse, arvan, et neil on Põhjamaades laohoone algusest peale,» ütles ta väljaandele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles