E-raamatuid müüdi Amazonis esimest korda tavaraamatuist enam

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos hoiab käes edukaimat e-raamatulugejat Kindle.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos hoiab käes edukaimat e-raamatulugejat Kindle. Foto: AFP / Scanpix

Maailma suurim veebis tegutsev jaemüügifirma Amazon teatas, et elektrooniliste raamatute müük ületas esmakordselt tavaraamatute oma.

Amazon müüb nüüd iga 100 trükitud raamatu kohta 105 elektroonilist, teatas ettevõte.

«Me lootsime, et see lõpuks juhtub, aga me ei oleks kunagi arvanud, et see juhtub nii kiiresti,» tunnistas ettevõtte asutaja ja juht Jeff Bezos.

Ettevõtte teatel ületab selle aasta müük senini mullu sama aja tulemust kolmekordselt.

Amazoni kinnitusel kasvab USA raamatumüük tänavu viimase enam kui kümne aasta kiireimas tempos.

Tarbijad saavad Amazoni e-raamatuid lugeda Kinlde lugeja, nutitelefonide, tahvelarvutite või personaalarvutite abil.  Nelja erineva Kindle’i variandi hinnad jäävad vahemikku 114- 379 dollarit, vahendab Bloomberg.

Benchmark Co andmetel võib Amazoni mullune Kindle’i müük ulatuda enam kui 8 miljonini. Ettevõte ise neid andmeid ei avalda, kinnitades küll, et tegemist on firma parima müügitootega.

1995. aastal online’is raamatute müügiga alustanud ettevõte on sellest ajast alates oma tegevust laiendanud tuhandetele teistele toodetele, müües kõike alates DVDdest beebiriieteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles