Kolm välismaalast said miljoniinvesteeringu eest Eesti elamisloa

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgeimat palka teeniti endiselt finants- ja kindlustustegevuses.
Kõrgeimat palka teeniti endiselt finants- ja kindlustustegevuses. Foto: Caro / Schulz/Caro / Schulz

Suurinvestori elamisloa eriliigile esitas mullu Eestis taotluse kolm inimest, kes kõik said ka positiivse vastuse, kirjutab ERR.

Möödunud aasta algusest jõustunud regulatsiooniga võimaldas välismaalaste seadus anda elamisluba nendele välismaalastele, kes on teinud vähemalt miljoni euro suuruse otseinvesteeringu Eesti äriregistrisse kantud äriühingusse, mis investeerib peamiselt Eesti majandusse, või investeeringu investeerimisfondi, mis investeerib peamiselt Eesti äriregistrisse kantud äriühingutesse.

Suurinvestorite elamisloa eriliik kehtestati eesmärgiga meelitada Eestisse välisinvesteeringuid ning avaldada seeläbi positiivset mõju majandusele.

Kuigi uue regulatsiooniga on juba välisinvestoreid Eestisse saabunud, on taotluste ning väljastatud elamislubade arv suurinvestoritele siseministeeriumi hinnangul üsna tagasihoidlik: 2017. aastal esitati kolm taotlust suurinvestori elamisloaks ning kõik taotlused said ka positiivse vastuse.

Põhjus vähese huvi vastu seisneb tõenäoliselt selles, et Eestis kehtestatud regulatsioon seab võrreldes teiste liikmesriikidega oluliselt kõrgemad investeeringu nõuded.

Teiste riikide investeeringunõuete kohta loe ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles