Rongi ramminud veokijuhile võidakse esitada 1,2-miljoniline arve (31)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirongi õnnetus Kulnas.
Reisirongi õnnetus Kulnas. Foto: Martin Ilustrumm

Veebruari lõpus Keila lähistel Kulna ülesõidul toimunud veoki ja rongi kokkupõrke eeldatav kahju on Ergo kindlustuse hinnangul 1,2 miljonit ja kuna õnnetuse põhjustaja oli joobes, siis võib kindlustus temalt põhjustatud kahju hüvitamist nõuda.

ERGO kindlustuse suurim liikluskindlustuse kahju registreeriti 20. veebruaril, kui Harjumaal Keila lähistel Kulna ülesõidul toimus veoauto ja rongi kokkupõrge, teatas ERGO kindlustus. Õnnetuse eeldatav kahju on 1,2 miljonit eurot. 

«Kui liiklusõnnetuse põhjustaja on joobes, siis nõuab kahju hüvitanud kindlustusselts väljamakstud kahjuhüvitise joobes juhilt tagasi,» sõnas ERGO kahjukäsitluse juriidilise osakonna juht Vaho Vahkal. «Iseasi on see kui palju suudab süüdlane hüvitada,» lisas ta. Kindlustus saab veokijuhile kahjunõude esitada pärast seda, kui on saanud Elronilt avalduse kahjude korvamiseks ning kui politsei on neile esitanud kinnituse, et juht oli õnnetuse ajal joobes.

Millal nõuab kindlustus juhilt kahju välja

Juhi käest saab nõuda kui ta oli joobes, juhtimisõiguseta, lahkus sündmuskohalt, põhjustas juhtumi tahtlikult, valdas sõidukit ebaseaduslikult, ületas lubatud kiirust 41 km/h või rohkem, eiras politsei peatumismärguannet ja ei esitanud kindlustusandjale selgitusi. Sõiduki omanikult või vastutavalt kasutajalt saab nõuda, kui puudus kindlustus või kui kindlustusmakse oli tasumata. Sõidukijuhi tööandjalt saab nõuda kui juht rikkus töö- ja puhkeaja nõudeid.

 «Liikluskindlustuse seadusest tulenevaid nõudeid oleme eelmisel aastal esitanud 471 juhul ehk siis ligikaudu kuus protsenti registreeritud juhtumitest,» sõnas Vahkal.

Reisirongi õnnetus Kulnas.
Reisirongi õnnetus Kulnas. Foto: Martin Ilustrumm

Õnnetus toimus 20. veebruaril kella 8.30 paiku, kui alkoholijoobes 49-aastane veokijuht ei märganud ülesõidule lähenevat rongi ning sõitis sellele külje pealt sisse.

Õnnetuse tagajärjel paiskusid rööbastelt maha kaks esimest vagunit ning rongis viibinud inimesed said kergemalt vigastada. Kaheksa haiglasse kontrolli viidud inimest pääsesid eile õhtul haiglast koju, veokijuht on endiselt meedikute järelevalve all.

26. veebruaril toimus Sakus veel teinegi rongiõnnetus, mille kogukahju jääb 50 000 euro piiresse.

Registreeritud kahjude osas toimus eelmise aasta veebruariga võrreldes kasv kõikides kahjuliikides. Kõige suurem kasv oli ettevõttekindlustuse osas. Liiklus- ja kaskojuhtumite tõusule avaldasid oma mõju keerulisemad ilmastikuolud, kaks rongiõnnetust ja reisikahjudes talvine koolivaheaeg. 

 «Varakahjude kaks suuremat juhtumit olid seotud laevaveol veekahju saanud veosega, mille eeldatav kahju on ca 100 000 eurot, ning Saaremaal täielikult tules hävinenud eluhoonega, mille kahju suurus ületab 50 000 euro piiri,» lisas Lepvalts.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles