Suurfirma loobub Londoni peakorterist

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unileveri üks tuntumaid brände on seep Dove.
Unileveri üks tuntumaid brände on seep Dove. Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS/Scanpix

Briti-Hollandi toidutööstusgigant Unilever  konsolideerib oma peakorteri Hollandisse ning loobub Londonist.

Tegemist on suure tagasilöögiga peaminister Theresa Mayle, kes püüab säilitada  atraktiivust kapitalile pärast Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust. Otsus toimus pärast kuid kestnud Hollandi ja Suurbritannia lobitööd pärast seda kui Unilever otsustas oma kahe peakorteriga ettevõtte struktuuri lihtsustada, kirjutab Bloomberg.

Ettepanek vajab heakskiitu nii Hollandi kui ka Suurbritannia üksuste aktsionäride heakskiitu ning peakorteri koondumine peaks toimuma veel sel aastal.

Unilever loodi 1930. aastal, kui ühinesid Briti seebitootja Lever Brothers ja Hollandi Margarine Unie, mis valmistas taimset margariini. Ühinemisel tekkis kaksikstruktuuriga ettevõte, mille peakorterid asuvad nii Londonis kui ka Rotterdamis. Tegemist on maailma ühe suurema esmatarbekaupade tootjaga ning turuväärtuselt seitsmenda ettevõttega Euroopas.

Unilever omab üle 400 brändi, millest 13 brändi käive on enam kui miljard eurot, nende hulgas Liptoni tee ja Dove seep.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles