Eesti Raudtee aasta on alanud tõusvas joones

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVR Cargo Tapa depoo.
EVR Cargo Tapa depoo. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kui möödunud aastal olid Eesti Raudtee kaubaveomahud languses, siis tänavu esimese kahe kuuga on mahud kosunud 7,6 protsenti moodustades kokku 2,5 miljonit tonni. 

Transiitveod moodustasid Eesti Raudteel liikunud vedudest 1,67 mln tonni, mis on 22,4 protsenti kõrgem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil. Kasvanud on ka konteinerite veomaht, viimase kahe kuu jooksul lausa 23 protsenti, teatas Eesti Raudtee.

Reisijate arv raudteel kasvas samuti. Kohalikus ühenduses sõitis rongidega 1,2 miljonit inimest, mis on 9 protsenti rohkem kui eelmine aasta kahel esimesel kuul ja rahvusvahelist reisirongi kasutas jaanuari- ning veebruarikuu jooksul 18,9 tuhat inimest, mis on samuti tõusnud 8,5 protsenti.

«Aasta esimesed kuud on alanud meie jaoks tõusvas joones, kasvu veavad transiitveod. Jätkuvalt on meil hea meel selle üle, et aina enam reisijaid eelistab rongi kasutada oma igapäevase transpordivahendina ning ka rahvusvaheline reisirong kasvatab oma klientuuri,» kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles