Läti ehituskontroll tuvastas, et laevana registreeritud maja on siiski maja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle maja puhul tuli eraldi otsustada, kas tegu on maja või laevaga.
Selle maja puhul tuli eraldi otsustada, kas tegu on maja või laevaga. Foto: LETA/LETA

​Pärast veebruaris läbi viidud inspektsiooni jõudsid Läti ehituskontrolli büroo eksperdid järeldusele, et Pāvilostasse ilma loata ehitatud ja laevana registreeritud rannamaja on tõepoolest maja, mitte laev.

Ehituskontrolli büroo märkis samas, et projekti järelevalve ei ole selle pädevuses ning Pāvilosta kohalikule omavalitsusele edastatud hinnang ei ole seaduslikult siduv ning seda võidakse kasutada oma äranägemise järgi.

Büroo viis inspektsiooni vastuolulises hoones läbi 12. veebruaril Pāvilosta kohaliku omavalitsuse palvel. Nimelt soovis viimane, et inspektorid teeksid kindlaks, kas raudbetoonist kaevurõngaid millel hoone seisab, saab pidada ehitusseaduse alusel ehitiseks.

Inspektorid leidsid, et kaheksa raudbetoonist ja betooniga täidetud kaevurõngast, millel maja seisab, on asetatud 10-15 sentimeetri sügavusele maapõue. Vaatluste tulemusel jõuti järeldusele, et nii kaevurõngad kui neil asetsev objekt on tegelikult ehitis.

Hiljuti kirjutas ajaleht Kursas Laiks, et Pāvilosta maakonda mere äärde rajatud maja kuulutati seaduslikult laevaks. Läti keskkonnaameti Liepāja osakonna direktor Ingrīda Sotņikova ütles BNS-ile, et viis aastat tagasi kaotas amet seoses antud asjaga kohtuasja. Nimelt suutis selle rajanud ettevõte kohtule tõestada, et ehitis on "ehitamisjärgus laev."

Hoone on rajatud maatükile, mis kuulub kütusejaemüüjale Alco, mille omanik on miljonär Argods Lūsiņš. Ärilehe Dienas Bizness andmeil oli Lūsiņš mullu varade poolest üheksas Läti miljonär, koguväärtusega 43 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles