Magistrantuuri võib peagi pääseda ka bakalaureuseta (11)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Ülo Niinemets peab ülikooli astmetel hüppamist halvaks ideeks. «Juba selle väljakäimine näitab täielikku ignorantsust akadeemilise maailma toimimisreeglite suhtes. Iseenesest ei saa keegi targaks ning selleks tuleb teha tööd praegu ja tulevikus.  Ja tulevikus pigem rohkem kui vähem,» sõnas akadeemik.
Akadeemik Ülo Niinemets peab ülikooli astmetel hüppamist halvaks ideeks. «Juba selle väljakäimine näitab täielikku ignorantsust akadeemilise maailma toimimisreeglite suhtes. Iseenesest ei saa keegi targaks ning selleks tuleb teha tööd praegu ja tulevikus. Ja tulevikus pigem rohkem kui vähem,» sõnas akadeemik. Foto: Andree Kaiser / Scanpix

Haridusministeeriumis küpseb uus kõrgharidusseadus, kus üks ettepanek on loobuda erandlikel puhkudel eelmise astme läbimise nõudest magistrantuuri ja doktorantuuri pääsemisel.

Tingimuste leevendamise üle arutletakse sildi «õigus kõrgharidusele» all ning selleks tegutseb haridus- ja teadusministeeriumis kõrghariduse kaasajastamise töörühm. Eelmisel nädalal saatis töörühm ülikoolidele oma ettepanekud. Nende seas pakutakse välja lubada kandideerida magistrantuuri ja doktorantuuri oma varasemate õpingute ja töökogemuse põhjal ka neil, kes pole eelnevat astet ülikoolis läbinud. Ehk siis magistrantuuri võiks pääseda ilma bakalaureuse kraadita ning doktorantuuri magistrantuuri läbimata.

Tallinna Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo leiab, et ülikoolidele võiks anda suurema kaalutlusõiguse tudengite vastuvõtul. Ta tõi näiteks  endise Skype’i juhi Sten Tamkivi, kes jättis Tartu Ülikoolis bakalaureuseõppe pooleli, ent võeti ilma bakalaureusediplomita mainekasse Stanfordi Ülikooli, mille lõpetas magistrina.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles