Sinna oleks pidanud tööle minema! Ühes sektoris on kümne aastaga palk tõusnud 76 protsenti (1)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnes ettevõtlusvaldkonnas on rahapuu kenasti kasvanud.
Mõnes ettevõtlusvaldkonnas on rahapuu kenasti kasvanud. Foto: Volodymyr Melnyk/PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Kümne aasta palgastatistika näitab, et viimase kahe aastaga on IT-sektor seni parimaid palku pakkunud finants- ja kindlustustegevusest mööda läinud, kuid kõige kiiremini on aastast 2008 kasvanud palk hoopis elektri- ja gaasitootmises.

Info ja side sektor tegi mullu ka suurema palgakasvu kui pangandus. Kui esimeses kasvas keskmine palk 10 protsenti, siis teises 7,5. Kiireim ehk 11 protsenti oli mullu palgakasv aga hoopis mäetööstuses.

Kümne aastaga on aga konkurentsitult suurim palgakasv olnud elektrienergia ja gaasitootmises. Selles sektoris on palk tõusnud lausa 76,2 protsenti. Järgneb IT-sektor 61,8 protsendiga. 

Mäetööstuses on palk kasvanud kümne aastaga 57,8 protsenti ning võibolla veidi ootamatult on olnud päris kiire palgakasv selle aja jooksul ka põllumajanduses- 56,4 protsenti.

Hariduses on palgad selle aja jooksul kasvanud pea poole võrra ning avalikus halduses ehk peamiselt ametnikel 40 protsenti.

Taasiseseisvunud Eestis on pikalt üks prestiižemaid valdkondi, milles töötada, olnud pangandus. Ent viimase kümne aastaga on selle sektori palgatõus langenud kiiruse poolest viimaste hulka. Aastatel 2008-2017 on finants- ja kindlustustegevuses keskmine palk kasvanud vaid 31,3 protsenti. 

Üllatuslikult on sama aja jooksul ka ehituses olnud vaid 31-protsendine  keskmise palga tõus.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles