Prantsusmaa astub Google'i ja Apple'i «kuritahtlike äritavade» vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

Prantsusmaa astub samme Google'i ja Apple'i «kuritahtlike äritavade» vastu, ütles riigi rahandusminister Bruno Le Maire kolmapäeval, ajal mil Euroopa Liidu ja USA suhete kohal ripub kaubandussõja oht.

«Usun õiglusele rajatud majandusse ning viin Google'i ja Apple'i kuritahtlike äritavade tõttu Pariisi kaubanduskohtu ette,» ütles Le Maire usutluses RTL raadiole, viidates sellele kuidas USA tehnoloogiahiiud Prantsuse idufirmasid kohtlevad.

Ta märkis, et idufirmad on Google'i ja Apple'i platvormidel oma rakendusi müües silmitsi tingimustega, mis koguvad andmeid ning lubavad lepingu ühepoolset muutmist. Ministri sõnul on see olukord vastuvõetamatu. «Arvan, et Google ja Apple, nii võimsad kui nad ka poleks, ei peaks meie idufirmasid ja arendajaid kohtlema nagu nad seda täna teevad,» sõnas Le Maire.

Rahandusminister lisas, et see samm võib lõppeda miljonitesse eurodesse küündivate trahvidega. «Minu kohustus on tagada majanduslik õiguskord. On reeglid, on õiglus. Seda tuleb austada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles