Pool IKEA asutaja pärandusest läheb heategevuseks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Kamprad
Ingvar Kamprad Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

IKEA asutaja ja suuromanik Ingvar Kamprad, kes suri 91-aastaselt selle aasta jaanuaris, jättis testamendiga poole oma varandusest lastele, ülejäänud pool aga suunatakse Põhja-Rootsi majanduse arendamiseks.

Pool tema isiklikust varast, mille väärtus on 750 miljonit Rootsi krooni (76,4 miljonit eurot) läheb tema poegadele Mathias, Jonas ja Peter Kampradile ning lapsendatud tütrele Annika Kihlblomile, viitab Business Insider Rootsi suurimale päevalehele Dagens Nyheter. Teine pool läheb üllatuslikult Põhja-Rootsi regiooni Norrlandi majanduse arendamisest, selgub Kampradi 2014. Aastal käsitsi kirjutatud testamendist, mis avalikkustati eile pärastlõunal.

Kampradi on peetud maailma üheks rikkaimaks inimeseks, kelle vara väärtuseks hindas Bloomberg 51,7 miljardit dollarit (42 miljardit eurot). Suurem osa sellest varast on seotud IKEA-ga läbi perefondi Ingka. Kamprad on öelnud, et tegelikult ei ole ta IKEA omanik, sest andis mööbli jaeketi eelmise sajandi kaheksakümnendatel aastatel üle fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles