Tallinn on Euroopa ärisõbralike linnade esikümnes

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna kesklinnale.
Vaade Tallinna kesklinnale. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Financial Timesi poolt väljaantava ajakirja fDi Magazine edetabelis «Tuleviku Euroopa linnad ja regioonid 2018/19» on Tallinn Euroopa keskmise suurusega linnade seas ärisõbralikkuse kategoorias seitsmendal kohal. 

Selle aasta edetabelis tõusis Tallinna puhul esile eelkõige linna investeerimiskeskkonna ärisõbralikkus, mille puhul hinnatakse muuhulgas investeeringute mahtu, äritegevuse lihtsust, välisinvesteeringute tulemusena loodud töökohtade arvu, kõrgtehnoloogiliste ja teaduspõhiste ettevõtete hulka ja maksukeskkonda.

fDi edetabeleid koostatakse iga kahe aasta tagant viies põhikategoorias, võttes arvesse ligi 90 erinevat statistilist näitajat. Võrreldakse enam kui 300 linna ja 150 regiooni näitajaid.

Tallinn on varasemalt leidnud äramärkimist erinevates kategooriates nii aastatel 2012, 2014 ja 2016.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on igasugune tunnustus linnale tähelepanuväärne. «Kõrge koht edetabelis ei ole küll omaette eesmärk, kuid annab olulise sõnumi ettevõtjatele ja investoritele linna maine ja majanduskeskkonna kohta,» sõnas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles