Eesti Energia jäi lõplikult Tootsi vaidlusest kõrvale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Green, mida juhib Aavo Kärmas (pildil), on Tootsi tuulepargist väga huvitatud, kuna on vaidlusalusel maal juba mitu aastat ettevalmistusi teinud.
Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Green, mida juhib Aavo Kärmas (pildil), on Tootsi tuulepargist väga huvitatud, kuna on vaidlusalusel maal juba mitu aastat ettevalmistusi teinud. Foto: SANDER ILVEST/

Esmaspäeval otsustas riigikohus, et ei menetle riigi omandusse kuuluva Eesti Energia kaebust ringkonnakohtu otsusele, millega Eesti suurima elektritootja Tootsi tuulepark jäi enampakkumise tingimuste vaidlusest kõrvale.

«Jätta Eesti Energia ASi määruskaebus halduskohtumenetluse seadustiku (HKMS) § 219 lg 6 ja § 234 alusel menetlusse võtmata,» seisab riigikohtu otsuses. See tähendab, et riigikohus leidis, et riikliku energiatootja kaebuse menetlusse võtmiseks kas puudus alus või oli veendunud, et selle kaebuse menetlemisega ei ole võimalik saavutada soovitud eesmärki.

Eesti Energia ise jäi kolmanda kohtuastme otsust kommenteerides lakooniliseks. «Austame riigikohtu otsust,» ütles ettevõtte meediasuhete juht Kaarel Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles