Metsatööstur: metsanduses on meil tõsised sotsialismi ilmingud (4)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Ehrpais.
Tõnu Ehrpais. Foto: Marko Saarm / Sakala

Metsanduse arengukava töörühma üks liige, Viiratsi Saeveski juht ja metsaomanik Tõnu Ehrpais ütles tänasel arengukava arutelul Kultuurikatlas, et viimasel ajal on ühiskonnas levinud arvamus nagu sellega tegelemine oleks jube asi, aga ta ei lase end sellest heidutada.

«Metsanduse valdkond on selline valdkond, kus meil on tõsiselt sotsialismi ilmingud ja seda ka nooremas põlvkonnas,» lausus Ehrpais ning selgitas, et tema arvates on ühiskonnas selline suhtumine nagu metsaomanik poleks mitte keegi -  igaüks võib erametsale panna piirangu, kaitse, elektriliini või midagi muud. Ettevõtja sõnul sõidetakse metsaomanikest lihtsalt üle. «Kuule mees, mulle ei meeldi see, et sa teed raiet, ma tahan tulla sinna just teenima oma klientide pealt,» tõi metsatööstur näite, kuidas käituvad turismiga tegelevad inimesed.

Ehrpais lisas, et viimasel ajal on ühiskonnas levinud arvamus nagu metsandusega tegelemine oleks jube asi, aga ta ei lase end sellest heidutada. Tema sõnul on Eestis 100 000 metsaomaniku ja 36 000 töökohta otseselt metsatööstuses ning seetõttu on see väga oluline osa Eesti majandusest. 

«Noored inimesed tahavad actionit ja kirjutada igasugust jama online’i,» võttis metsaomanikust ettevõtja Ehrpais kokku ühiskonnas metsateemadel puhkenud sõnasõja ja selgitas, et tihtipeale sõnavõtjad tegelikku olukorda ei mõista ja arvud neid ei huvita.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles