Palo kutsus tuhandeid India IT-spetsialiste Eestisse (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles usutluses väljaandele Times of India, et Eesti vajab hinnanguliselt 7000 IT spetsialisti ning kutsus India spetsialiste Eestisse.

«See on võit-võit olukord mõlemale riigile, kuivõrd me saame oskustööjõudu ja indialased saavad võimaluse töötada riigis, mis on IT innovatsiooni eesrindel,» rääkis minister Palo, lisades, et on käivitatud ka «Õpi Eestis» programm, mis ärgitab noori Eestis kvaliteetsed haridust omandama.

«Idufirmade koha pealt, e-residentsuse programm annab neile võimaluse olla e-resident, ehk saada kasu Eesti e-teenustest, sõltumata asukohast. Meil on üle 30 000 e-residendi 152 riigist, neist 1200 Indiast,» lisas ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS) koostöös korraldatud äridelegatsiooni visiit Indiasse algas eelmisel kolmapäeval ning lõppes esmaspäeval. Äridelegatsioon külastas kolme peamist ärikeskust Indias: Delhit, Chennaid ja Mumbaid.

Eesti-India majandussuhete arendamiseks olid ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palol kokkulepitud kohtumised seitsme India ministriga. Kohtumiste läbiv teema oli koostöö digivaldkonnas, e-valitsemise kogemuste vahetamine ning India ministrid tundsid suurt huvi ka Eesti küberturvalisuse praktikate vastu.

Äridelegatsiooni kuulusid Eesti ettevõtted Comodule, Rose Mons, Guardtime, Velmenni, TransferFriend, Jobbatical, EnLife ja Nordic Automation Systems ning e-residentsuse ja Work In Estonia programmi esindajad.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles