Trump blokeeris Qualcommi ülevõtmise Broacomi poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpiz

USA president Donald Trump blokeeris esmaspäeval julgeoleku kaalutlustele viidates Singapuris registreeritud Broadcomi katse võtta üle USA kiibitootja Qualcomm.

Trump väljastas määruse ülevõtmise takistamiseks, kus märkis, et tõendid viitavad julgeoleku ohule Ühendriikide jaoks, teatas Valge Maja.

Määrus tuli hoolimata Broadcomi kinnitusest, et tänavu aprilliks viiakse lõpuni ettevõtte peakontori kolimine Ühendriikidesse, mis oleks eemaldanud 117 miljardi dollariliselt ülevõtmiselt julgeoleku kaalutlused.

«Broadcomi ettepanek omandada Qualcomm on alati sõltunud Broadcomi varem teatud Ühendriikidesse naasemisest,» teatas ettevõte. «Lühidalt, USA riikliku julgeoleku probleemid ei ole riskiks, sest Broadcom ei plaani Qualcommi üle võtta enne kolimist.»

Qualcomm on viimastel kuudel korduvalt Broadcomi vaenulikud ülevõtmispakkumised tagasi lükanud ning palus USA välisinvesteeringute komiteel (CFIUS) uurida pakkumise julgeoleku aspekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles