Uber tuleb pärast keeldu tagasi Soome

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi takso.
Uberi takso. Foto: SCANPIX

Sõidujagamisteenus Uber peaks esmaste plaanide kohaselt hakkama Soomes juba järgmisel suvel uuesti tööle.

Uber keelati Soomes litsensita taksoteenuse pakkumise eest 2017. aastal ning suvel külmutati kohtuprotsessi ootuses 250 000 eurot Uber'i Soome operatsioonide juhi isiklikust varast, vahendab Helsingin Sanomat. Apellatsioonikohus lükkas selle otsuse detsembris küll tagasi, kuid Uberi võimalike rikkumiste uurimine jätkub.

Juulis jõustuvad Soomes uued õigusaktid, mis lubavad sõidujagamisteenusega tegeleda. Uber plaanib hakata oma teenust Helsingis uuesti pakkuma ning võib-olla laienetakse ka teistesse linnadesse.

Uberile võib aga tekkida konkurents odavbussifirma Onnibusi näol, kes plaanib samuti sõidujagamisteenusega välja tulla.

Joel Järvinen’i, Uber’i Soome regiooni juhi sõnul, võivad Uber’i juhtideks Soomes hakata kõik, kes täidavad selleks seaduses ette nähtud nõudmised.

Kuigi uued õigusaktid lihtsustavad taksoäriga tegelemist, peavad sõidukijuhid jätkuvalt taotlema litsensid ning läbima kontrolle. Litsentside protsessi üksikasjad pole veel fikseeritud, kuid eeldatakse, et need avaldatakse käesoleva kuu lõpuks.

Detsembris määras Euroopa Liidu kohus Uber’i taksoteenuseks, mida liikmesriigid saavad ise reguleerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles