Helmi sõnul vajab riigijuhtimine põhjalikku muutust (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm
Marek Helm Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti riigis tuleb juhtimise kvaliteeti kapitaalselt muuta, leiab maksu- ja tolliameti eksjuht ja praeguse Nortali töötaja Marek Helm.

«Me juhime ametiasutusi ja ministeeriume, nagu seda tehti möödunud sajandil. Meil on ministeeriumid, arengukavad ja eelarved ning käib ülikõva konkurents kõigi nende ametite ministeeriumite vahel. Puudub aga keskkond, kus tekiksid ühised eesmärgid, kus eesmärkidel oleksid prioriteedid,» ütles Marek Helm Kuku raadio saates «Restart».

Helmi hinnangul tuleks selget vahet teha, millised ministeeriumid on kõige olulisemad ja millised seda ei ole. Ta tõi näitena justiits- ja rahandusministeeriumi, mida peetakse väga tähtsaks, kuid mis tegelikult on vaid tugifunktsioone pakkuvad asutused. «Kui me taandame selle teema ühele ettevõttele, siis juriidiline üksus ja rahandusüksus on toetavad, mitte kõige tähtsamad üksused,» sõnas Helm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles