Riito Ehitus taotleb enda pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riito Ehitus jäi mitmes vallas töödega jänni.
Riito Ehitus jäi mitmes vallas töödega jänni. Foto: Mihkel Maripuu

Veebruari algul ringkonnakohtu otsusel saneerimise lõpetanud Riito Ehitus AS taotleb Harju Maakohtult pankroti välja kuulutamist, selgub kohtukavast.

Riito Ehituse AS kohta algatati saneerimismenetlus 2016. aasta detsembris, võlgnevusi oli ettevõttel toona kokku 2,5 miljoni euro ulatuses.

Mullu juunis kinnitas maakohus ka esitatud saneerimiskava, leides toona, et nii saaksid võlausaldajad tagasi ligi 2,8 miljonit eurot, võrreldes pankrotimenetluses loodetava 1,3 miljoniga, kirjutas Eesti Päevaleht toona.

Veebruari algul aga otsustas ringkonnakohus lõpetada ettevõtte saneerimise, sest ei pidanud selle väljavaateid edukaks. Muuhulgas leidis kohus, et Riito oli teinud tehinguid, mis väljusid tavapärasest majandustegevusest ning sellest ei teavitatud ka saneerimisnõustajat.

Riito Ehituse AS-i juhtkond on seotud ehitusfirmadega Facio, Facio Ehitus ja Elinord, millest mitmed on varasemalt suurte võlgade tagajärjel pankrotti läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles