Trump: USA ja EL arutavad piirangute kaotamist USA toodetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump teatas esmaspäeval, et USA kaubandusminister Wilbur Ross arutab Euroopa Liidu esindajatega tollimaksude ja muude piirangute kaotamist USA toodete jaoks.

«Kaubandusminister Wilbur Ross arutab Euroopa Liidu esindajatega suurte tariifide ja piirangute kaotamist, mida nad USA vastu kasutavad. See pole meie talunikele ja tootjate suhtes aus,» säutsus Trump Twitteris.

Teade tuleb pärast seda kui laupäevased kõnelused Euroopa Komisjoni kaubandusvoliniku Cecilia Malmströmi ja tema USA ametivenna Robert Lighthizeri vahel luhtusid. Malmströmi teatel ei saadud kohtumisel Trumpi tollimaksude kohta selgust ning kõnelused vabastuse saamise osas jätkuvad sel nädalal.

Esmaspäeval ütles Malmström USA ja Euroopa Liidu vahelise kaubandustüli valguses, et liit hakkab protektsionistlikele tülinorjatele vastu ega lase end hirmutada.

USA president Donald Trump kiitis neljapäeval heaks 25-protsendise imporditariifi terasele ja 10-protsendise alumiiniumile, meetmed jõustuvad 15 päeva pärast allkirjastamist. Trumpi otsus on teinud pahameelt USA liitlastele ja kaubanduspartneritele, nende seas Euroopa Liidule, Jaapanile ja Lõuna-Koreale.

Euroopa Komisjon on koostanud ka nimekirja vastutariifidest, mis hõlmab muuhulgas pähklivõid, teksapükse, apelsinimahla ja burbooni viskit. Trump on omakorda ähvardanud tõsta tollimakse Euroopa autodele, juhul kui Euroopa Liit ei tee USA toodete ligipääsu selle turule lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles