Kaubandusvolinik: Euroopa hakkab protektsionistlike tülinorijate vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström ütles esmaspäeval Euroopa Liidu ja USA kaubandustüli valguses, et Euroopa ei karda protektsionistide hirmutustele vastu seista ja hakkab protektsionilikele tülinorijatele vastu.

«Oleme hiljuti näinud, kuidas protektsionismi kasutatakse relvana meie ähvardamiseks ja hirmutamiseks. Aga me ei karda, me hakkame tülinorijatele vastu,» ütles Malmström pressikonverentsil Brüsselis, märkides, et kaubandust kasutatakse patuoinana ning mõned arvavad, et saab elada müüride ja riigipiiride taga.

USA president Donald Trump kiitis neljapäeval heaks 25-protsendise imporditariifi terasele ja 10-protsendise alumiiniumile, meetmed jõustuvad 15 päeva pärast allkirjastamist. Trumpi otsus on teinud pahameelt USA liitlastele ja kaubanduspartneritele, nende seas Euroopa Liidule, Jaapanile ja Lõuna-Koreale.

Euroopa Komisjon on koostanud ka nimekirja vastutariifidest, mis hõlmab muuhulgas pähklivõid, teksapükse, apelsinimahla ja burbooni viskit. Trump on omakorda ähvardanud tõsta tollimakse Euroopa autodele, juhul kui Euroopa Liit ei tee USA toodete ligipääsu selle turule lihtsamaks.

Pärast Malmströmi ja tema USA ametivenna Robert Lighthizeri laupäevast kohtumist teatas Malmström, et kohtumine ei toonud imporditollide osas selgust ning kõnelused tariifidest vabastuse saamise osas jätkuvad sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles