Maailma viie rikkaima inimese seas pole enam ühtegi eurooplast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkaim eurooplane on Inditex asutaja  Amancio Ortega-
Rikkaim eurooplane on Inditex asutaja Amancio Ortega- Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Vana Maailma esindaja langes viie rikkaima hulgast välja reedel, kui Prantsusmaa luksuskaupade magnaat Bernard Arnauld vara kahanes reedel 166 miljoni dollari võrra ning ta langes viiendalt kohalt seitsmendale.

Arnauldi  vara väärtus on Bloombergi koostatud 500 rikkaima inimese edetabeli kohaselt 65,8 miljardit dollarit.

Edetabeli 25 esimese hulgas on ainult kolm eurooplast. Lisaks Arnauldile maailma suurima moerõivaste tootja Inditexi, mille tuntuim kaubamärk on Zara, looja ja suuromanik Amancio Ortega on 65,9 miljardi dollariga kuuendal kohal ning Francoise Bettencourt Meyers, kellele läks pärast tema ema, Liliane surma eelmise aasta septembris 33 protsenti kosmeetikafirmast L’Oreal. Meyersi vara väärtuseks hindab Bloomberg 44,8 miljardit dollarit.

Tegemist on viimase indikatsiooniga, kuidas globaalne vara liigub üha enam USAsse ja Aasiasse. Ameeriklased moodustavad 40 protsenti maailma 500 rikkaimast inimesest, aasialased moodustavad veerandi ning eurooplased 21 protsenti.

Maailma 10 rikkaimast inimesest on seitse ameeriklased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles