Eesti lennuliiklus kasvab kiiresti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujuhtimiskeskus Tallinna lennujaamas.
Lennujuhtimiskeskus Tallinna lennujaamas. Foto: Egert Kamenik

Üheksa kuuga teenindas Lennuliiklusteeninduse AS 134 927 lendu, mis on 16,2 protsenti ehk 18 854 lendu rohkem, kui eelmisel aastal samal ajal.


Eesti Lennuliiklusteeninduse kasvutempo ületab jätkuvalt mitmekordselt Euroopa keskmist lennuliikluse kasvutempot, mis oli 8 kuu andmetel 2,7 protsenti.

Lennuliiklusteeninduse AS teenis selle aasta esimese 9 kuuga ärituludena 187,1 miljonit krooni, mis on 9 protsenti enam kui aasta varem.
Puhaskasumiks kujunes 54,5 miljonit krooni ning ettevõtte rahavood äritegevusest on positiivsed 98 miljoni krooni ulatuses. Omakapitali tootluseks kujunes 33,5 protsenti.


Aasta algusest on investeeringuid tehtud 40,7 miljoni krooni ulatuses. Oluliseks investeeringuks oli keskuse juurdeehitus ning sellega kaasnev lennujuhtimissüsteemi laiendus koos back-up süsteemi tarnimisega, mille täiel määral töösse võtmine ehk lennujuhtide kolimine uude lennujuhtimissaali toimus 7.oktoobril.

Investeeringuna tulevikku saab käsitleda ka kevadise värbamiskampaania käigus leitud 6 uue lennujuhi õpilase saatmist Prahasse septembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles