Musk: hüperluubis saab olema eelisjärjekord jalakäijatel (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: Aaron Bernstein/REUTERS/Scanpix

Ettevõtja ja visionäär Elon Musk vihjas, milline saab olema tema poolt pakutav tuleviku tunnelitransport ning see on kaldu populismi suunas.

Muski sõnul hakkab tema idufirma Boring Co eelistama hüperluubi transpordisüsteemis jalakäijaid ja jalgrattureid. Süsteem transpordib ka autosid, aga alles pärast seda, kui kõik jalakäijate liikumisvajadused on rahuldatud, kirjutas Musk Twitteris.

«Asi on viisakuses ja õigluses. Kui keegi ei saa endale autot lubada, on tal eesõigus,» lisas ta.

Reedel levitas Musk videot, kus ta demonstreeris sõidukit, mis meenutab metroovagunit, mis veab inimeste gruppi. Nad astuvad sinna ja väljuvad sealt maapinnal ja seejärel laskub vagun maa-alusesse tunnelisse, vahendab Bloomberg.

Elon Musk asutas hiljuti ettevõtte nimega Boring, mis hakkab välja töötama maa-alust transpordisüsteemi. Selles saab olema tuhandeid väikesi peatusi, igaüks umbes parkimiskoha suurune. Sellisel viisil viivad transpordivahendid reisijad oma sihtkohtadele lähemale ning linna transpordisüsteem on sujuvam, kui siis, kui on üksikud suured peatused, nagu metroos.

Boring Co on alustanud testpeatuste kaevamisega California osariigis Hawthorne’is kus asub a Muski kosmosefirma Space Exploration Technologies. Musk on öelnud, et soovib rajada tunneli piki Los Angelese läänekülge.

Boring Co on juba saanud load mõne kilomeetri kaevamiseks Baltimore’is ja Wahingtonis, kuid seal pole töödega veel alustatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles