EL: USA imporditollide osas seni selgust pole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: Caro/Schwarz/Scanpix

Euroopa Liidu kõrgeim kaubandusametnik ütles laupäeval, et Ühendriigid ei toonud laupäeval peetud kõnelustel selgust paljusarjatud terase- ja alumiiniumitollide osas, kuid kohtumised jätkuvad tuleval nädalal.

«USA lähedane julgeoleku- ja kaubanduspartner EL peab saama vabastuse väljakuulutatud meetmetest,» kirjutas Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström Twitteris pärast kohtumist oma USA ametivenna Robert Lighthizeri ja Jaapani kaubandusministri Hiroshige Sekoga.

«Mingit vahetut selgust USA täpsete protseduuride osas vabastuseks siiski pole, seega arutelud jätkuvad järgmisel nädalal,» lisas ta.

USA president Donald Trump kiitis neljapäeval heaks 25-protsendise imporditariifi terasele ja 10-protsendise alumiiniumile, meetmed jõustuvad 15 päeva pärast allkirjastamist.

Uued tollimaksud ei puuduta esialgu Kanadat ja Mehhikot ning julgeoleku- ja kaubanduspartnerid võivad meetmete vältimise üle läbi rääkida, selgitas Trump

EL ekspordib aastas Ühendriikidesse umbes 5 miljardi euro jagu terast ja miljardi euro eest alumiiniumi ning Komisjoni hinnangul läheksid Trumpi tollitariifid liidule maksma aastas 2,8 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles