Eesti napsud tõid Berliinist tublisti auhindu (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Ivanov Berliini messil
Sven Ivanov Berliini messil Foto: Erakogu

Eesti kanged napsud tulid Euroopa juhtivalt Craft Spirit festivalilt Destille Berlin tagasi kuue medaliga, sealjuures kaks Eesti mahedast toorainest valmistatud jooki said kuldse medali.

Kuldmedali vääriliseks hinnati kaks Eesti maheviljast valmistatud jooki - mahedast Sangaste rukkist põletatud Setomaa traditsiooniline kange alkohoolne jook Handsa ning Eesti maherukkipiiritusest ja  Kopra Karjamõisa mahepõllunduslikust tšillipiprast valmistatud maitseviin Pipar.

Hõbemedaliga tunnustati konkursil Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud eksklusiivset rukkilinnaseviina Moe Rukis, pronksmedalid võitsid Läänemaa Tammejuure talu mahekanepist valmistatud mahe maitseviin Kanep,  Uus-Meremaa mahehumalast tehtud mahe maitseviin Humal ning Tartumaa Antsu talus kasvanud kuldjuurest valmistatud maitseviin Kuldjuur.

«Me läksime seekord valdkonna suurimale konkursile välja seitsme erineva joogiga ja kuus neist said medali,» rääkis jooke tootva Moe Peenviinavabriku juht Sven Ivanov ja märkis, et medalisaajatest neli jooki on valmistatud mahetoorainest.

Tema sõnul on Euroopas järjest kasvavaks trendiks mahedalt kasvatatud toorainest valmistatud toidud ja joogid ning seda on näha ka kangete alkohoolsete jookide valdkonnas. Festivalil osalenud Saksa edasimüüjate peamine huvi oli samuti just eelkõige  organic-toodete vastu.

«Puhtalt hinnaga me näiteks Vene või Poola viinadega konkureerida ei suudakski, Eesti ettevõtete võimalus on tippkvaliteediga erilised tooted,» rääkis Ivanov.

3.-4. märtsil toimunud Craft Spirit Festival Destille Berlin on Europa suurim käsitöö kange alkoholi üritus, millel oli sel aastal väljas üle 600 erineva joogi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles