Ülikooli Apteekide omanik kukkus möödunud aastal kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli Apteek Viljandis.
Ülikooli Apteek Viljandis. Foto: PEETER K?MMEL/SAKALA

Ülikooli Apteegi kaubamärki kasutav apteegiketi Yliopiston Apteekki OÜ käive kasvas möödunud aastal 0,3 protsenti 10,8 miljoni euroni, samas ettevõtte aasta varasem 59 400-eurone kasum asendus 476 600 euro suuruse kahjumiga.

Möödunud aasta lõpul oli ettevõttel Eestis avatud 12 apteeki. Yliopiston Apteekki kontserni kuulub kuus tütarettevõtet, seisab ettevõtte majandusaasta aruandes.

Ettevõttes töötas mullu 80 inimest, kelle palgakulu oli 1,1 miljoni eurot, mis teeb ettevõtte keskmiseks palgakuluks töötaja kohta 1112 eurot. Aasta varem töötas ettevõttes keskmiselt 75 inimest.

Yliopiston Apteekki OÜ on senini olnud Soome apteegiketi Yliopiston Apteekki OY tütarfirma, mis alustas Eestis tegevust 2003. aasta sügisel. Tegevusalaks on apteegiteenuse pakkumine, ravimite valmistamine, hügieenitarvete, kosmeetika ja ravimite jaemüük.

Konkurentsiamet andis möödunud reedel Leedu Euroapotheca gruppi kuuluvale Euroapteek OÜ-le loa Soome Yliopiston Apteekki OY-le kuulunud 13 apteegist koosneva Ülikooli Apteegi keti omandamiseks Eestis.

Lisaks Euroapteek OÜ ja Yliopiston Apteekki OÜ koondumisele kinnitas konkurentsiamet ka Euroapotheca gruppi kuuluva hulgimüügifirma Baltfarma OÜ ja Medapta OÜ koondumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles