EL nõuab Ühendkuningriigilt tollimaksupettuse tõttu 2,7 miljardit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Euroopa Komisjon saatis neljapäeval Ühendkuningriigile märgukirja, kuna see keeldus Euroopa Liidu eelarve jaoks kättesaadavaks tegema nõutavaid tollimakse ning kuna riigis asuvad importijad hoidsid kõrvale tollimaksude maksmisest.

2017. aasta Euroopa pettustevastase ameti (OLAF) aruandes märgiti, et Ühendkuningriigis asuvad importijad hoidsid suures osas kõrvale tollimaksude maksmisest, kasutades importimisel fiktiivseid arveid ja valesid tolliväärtuse deklaratsioone.

Komisjoni täiendavad kontrollimised näitasid, et ajavahemikus 2011–2017 kasvasid plahvatuslikult kauba väärtuse tegelikust väiksemana näitamisega seotud pettused, mida korraldati Ühendkuningriigis asuva keskuse kaudu.

Kuigi Ühendkuningriiki on alates 2007. aastast teavitatud pettuseriskidest, mis on seotud Hiina Rahvavabariigist pärit tekstiili ja jalatsite impordiga, ei ole riik võtnud asjakohaseid riskikontrollimeetmeid.

Komisjoni arvutused näitavad, et Ühendkuningriik on ajavahemikul novembrist 2011 kuni detsembrini 2017 tekitanud EL-i õigusaktide rikkumisega EL-i eelarvele kahju 2,7 miljardi euro ulatuses. Lisaks on kahju tehtud ka EL-i käibemaksualaste õigusnormide rikkumisega. Komisjoni teatel vastutab Ühendkuningriik kõigist rikkumistest tulenevate finantstagajärgede eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles