Ossinovski ei poolda tselluloositehase rajamist Tartu lähedale (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksumaksja vaenlase tiitli saanud töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski.
Maksumaksja vaenlase tiitli saanud töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski sõnul ei saa rajada kavandatavat tselluloositehast Tartu elukeskkonna ja linna rahvusvahelise maine arvelt.

«Tartu volikogu otsus koos linnaelanike suure toetusega sellele on tugev seisukohavõtt. Tartut kui tehase lähinaabrit ei ole piisavalt kaasatud ja kuulatud. See on tugev õppetund eriplaneeringute läbiviimiseks tulevikus,» kirjutas minister Facebookis.

«Ma olen pärit Ida-Virumaalt ja tean, mida tähendab tehaste kõrval elamine. Ma tean, mida tähendavad tehnoloogilise protsessi häiring igapäevaelus,» kirjutas Ossinovski.

«Alahinnata ei saa ka nõnda massiivse puidutehase rajamisel tekkivat pikemaajalist survet raiemahtude suurendamiseks Eestis. Ent mets ei ole ainult – ja isegi mitte eelkõige – majanduslik ressurss, vaid ökoloogiline kooslus.»

Ossinovski sõnul peab alitsus otsust tehes tuginema uuringutele, mida täna veel konkreetse projekti kohta ei ole. «Küll olen ma isiklikult skeptiline, kas riskid, millele tartlased ja teadlased on õigustatult tähelepanu juhtinud, on maandatavad,» leidis minister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles