CV Keskus: Sooline palgalõhe väheneb kümne aastaga kaks korda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on Euroopa Liidu üks suurimaid palgalõhesid.
Eestis on Euroopa Liidu üks suurimaid palgalõhesid. Foto: SCANPIX

CVKeskus.ee palgaküsitlusest selgub, et sooline palgalõhe väheneb järgmise kümne aastaga ligi kaks korda – praeguselt 25 protsendilt 13 protsendile.

«Uurisime hiljuti enam kui 2000 töötajalt nende tuleviku palgaootust ja palusime vastajatel hinnata, kui suurt palka nad soovivad teenida aastal 2028. Iga neljas vastaja leidis, et sooviks aastal 2028 saada kätte rohkem kui 2400 eurot kuus,» ütles CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt pressiteates.

«Uuring peegeldas ka ligi kahekordset palgalõhe vähenemist – töötajate tänaste prognooside andmetel langeb naiste ja meeste palgaootuste erinevus kümne aastaga 13 protsendile,» lisas Auväärt. «Iga teine naine vastas, et teenib aastal 2028 igakuiselt rohkem kui 1800-eurost netopalka.»

Henry Auväärt lisas, et palgaootuste lõhe kadumist on märgata enim juhtide seas, kus meeste ja naiste keskmise tuleviku palgaootuse erinevus on vaid viis protsenti.

Eurostati hiljuti avaldatud uuringust selgus, et 2016. aastal oli Eestis sooline palgalõhe 25,3 protsenti, mis on üle pooleteise protsendipunkti väiksem kui 2015. aastal. Veel paar aastat tagasi ulatus sooline palgalõhe Eestis ligi 30 protsendini, kuid viimase paari aastaga on see uuringute alusel mõõdukas tempos vähenenud.

LISAFAKTID:

- Keskmine palgaootus aastaks 2028 on naistel 13 protsenti madalam kui meestel.

- Juhtide seas on meeste ja naiste keskmise palgaootuse erinevus viis protsenti.

- Iga teine naine soovib aastal 2028  teenida rohkem kui 1800 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles