Hiina hoiatas USA'd kaubandussõja eest ja lubas vastumeetmeid

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina välisminister Wang Yi
Hiina välisminister Wang Yi Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix

Hiina teatas neljapäeval, et ei soovi USA'ga kaubandussõda, kuid võtab provokatsiooni korral kasutusele vastumeetmed.

Hiina välisminister Wang Yi sõnul näitab ajalugu, et kaubandussõda kahjustab alati ka selle algatajat ning tänapäeva globaliseerunud maailmas oleks selle mõjud kõigile eriti tuntavad, vahendab Business Insider.

«Kahe maailma kõige suurima majandusena peavad USA ja Hiina tegema koostööd, sest nende majandushuvid on põimunud. Me ei pea olema rivaalid,» toonitas Wang.

Sellegi poolest ei jätnud välisminister rõhutamata, et kaubandussõja korral ei jääks Hiina käed rüppes istuma, vaid võtaks kasutusele vajalikud ja vastavad meetmed.

Majandusanalüütikud arvavad, et paljuski Hiina vastu suunatud terase- ja alumiiniumitariifid ei pruugi Pekingile eriti suurt mõju avaldada. Riik ekspordib ühendriikidesse ainult 1,1 protsenti oma terasest.

Trump teatas eelmisel nädalal Twitteris, et: «kaubandussõjad on head ja lihtsasti võidetavad.»

EL teatas sellel nädalal, et valmistub seadma tervele hulgale erinevatele USA toodetele tariife, kui Trump peaks alustama kaubandussõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles