Kohava: Tartu vastuseis ei mõjuta tselluloositehase plaane (24)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kohava
Margus Kohava Foto: Mihkel Maripuu

Est-Fori tselluloositehase investorite kavad jäävad endiseks, hoolimata Tartu volikogu eile avaldatud soovist, et valitsus lõpetaks eriplaneeringu tehase rajamise võimalikkuse uurimiseks.

«Meie seisukohtades ei ole midagi muutunud,» ütles Est-Fori juhatuse liige Margus Kohava neljapäeva hommikul Postimehele. «Lähtume sellest, et ettevõtjal pole meie riigis võimalik tegutseda muud moodi kui seadust briljantselt täites. Pöördusime oma sooviga tehase rajamiseks riigi poole ja nüüd eeldame, et ka riik toimib seadustest lähtudes.»

Tartu volikogu arutelu oli Kohava hinnangul kantud ennekõike poliitikast. «Juba enne uuringu alustamist kasutati inimeste hirmutamist, pooltõdesid ja valesid,» lausus Kohava. «Peale uuringu läbi viimist võib suur osa tänastest vastastest muutuda pooldajateks.»

Peaminister Jüri Ratas avaldab tänasel valitsuse pressikonverentsil nägemuse Tartu volikogu poolt avaldatud vastuseisust tselluloositehase uuringu korraldamisele, öeldi valitsuse pressibüroost. Kolmapäeval Riigikogus esinedes ütles peaminister, et Eesti suuruselt teise linna seisukohti ei ole võimalik ignoreerida.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles