Valitsuserakonnad tahavad järsku tulumaksusüsteemi jälle muutma hakata (19)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahulolematus hiljutise alkoholiaktsiisi tõusuga viis suure hulga eestlasi 24. veebruaril aktsiooni «Maksud sõidavad Lätti» raames Mazsalacasse.
Rahulolematus hiljutise alkoholiaktsiisi tõusuga viis suure hulga eestlasi 24. veebruaril aktsiooni «Maksud sõidavad Lätti» raames Mazsalacasse. Foto: Urmas Luik

Isamaa ja Res Publica Liidu juht Helir-Valdor Seeder ütles, et värske tulumaksusüsteem praegusel kujul püsima ei jää.

«Uus tulumaksuvaba miinimumi arvestamise kord tuleb ära muuta ja olen kindel, et ükskõik milline saab olema järgmine valitsus, asub ta otsima lahendusi selle aasta algusest kehtiva maksusüsteem muutmiseks,» ütles valitsusliitu kuuluva ja rahandusministri portfelli eest vastutava IRLi esimees Helir-Valdor Seeder, vahendab Äripäev.

Seederi sõnul on sel aastal kehtima hakanud tulumaksusüsteem valitsusliidu osapoolte vahel sõlmitud kompromiss, millega pole rahul ükski erakond ja seetõttu ta usubki, et järgmine koalitsioon muudab praegu kehtivat tulumaksu arvestamise süsteemi.

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Kalvi Kõva tõdes, et 1. jaanuaril jõustunud tulumaksureform sündis kolme erakonna kompromissina, mistõttu sai uus süsteem üleliia keeruline.

«Seega ei pea sotsiaaldemokraadid praegust lahendust kõige mõistlikumaks, aga põhiosas on reformi suund õige: ta jätab vähekindlustatud inimestele rohkem raha kätte, kasvatab ühiskonnas nii üldist jõukust kui ka sidusust.»

Riigikogu majanduskomisjoni kuuluv keskerakondlane Erki Savisaar rõhutas, et eesmärk suurendada madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekut oli ainuõige, kuid kehtima hakanud süsteem ei ole kindlasti Keskerakonna eelistus.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles