Rakvere lihatööstuse ametiühing kaasas pikale veninud streiki ka HKScani Soome kontserni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Rakvere lihakombinaadis jätkub ja ametiühing tuletab ennast meelde täna Turus kogunevatele HKScani suuraktsionäridele.
Streik Rakvere lihakombinaadis jätkub ja ametiühing tuletab ennast meelde täna Turus kogunevatele HKScani suuraktsionäridele. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere lihakombinaadi ametiühing on HKScaniga peetavatesse läbirääkimistesse kaasanud ka Soome emafirma.

«Streik Rakvere Lihakombinaadis on kestnud juba üle kuu aja. Kollektiivläbirääkimised tööandjaga pole tulemust andnud, kuna kõik ettevõtet puudutavad otsused langetatakse Soome emafirmas,» teatas Eesti Ametiühingute Keskliit.

Seetõttu on ametiühing läbirääkimistesse kaasanud ka ametiühingu Soome emafirma ning pidanud nii ametlikke kui mitteametlikke kohtumisi ja läbirääkimisi ka Soomes. Rakvere Lihakombinaadi tapamaja töötajad alustasid 6. veebruaril tähtajatut streiki töötajate palkade tõstmiseks.

Ettevõtte töötajad nõuavad streigiga tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16 protsendi võrra tagasiulatuvalt alates 1. veebruarist ja lisaks 16 protsenti põhipalga tõstmist 1. juulist. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudetaks. Tapamaja töötajate senine netopalk on ligikaudu 750 eurot kuus. See koosneb põhipalgast ja lisatasudest.

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit. Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles