Nõukogu: töötukassasse pöörduvad inimesed peavad saama baaskoolituse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa.
Eesti Töötukassa. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Eesti Töötukassa nõukogu otsustas kolmapäevasel istungil koolituste strateegilise lähenemise, mille kohaselt peavad töötukassasse pöörduvad inimesed saama baasoskuste täienduse.

«Me otsustasime koolituste osas strateegilise lähenemise, kuidas me hakkame töötuid ja neid inimesi, kes käivad tööl, kuid kuuluvad gruppi, keda me tahaksime ennetavalt koolitada. Nende koolituskäsitlusele panime põhjaliku põhja alla,» ütles töötukassa nõukogu esimees Peep Peterson BNS-ile.

«Mõte on see, et kõik töötukassasse pöörduvad inimesed peavad saama baasoskuste täienduse, milleks on keeleoskus ja ka arvutioskus. Lisaks sellele võmalusel ka erialaõpet valdkondades, mis meie andmetel kasvavad,» lisas ta.

Petersoni sõnul hakkab töötukassa juhatus praegu seda strateegiat rakendama ning ta loodab, et paari kuu jooksul võib see ka reaalsuseks saada ja töötukassa kilentideni jõuda.

Töötukassa nõukogu kinnitas mullu detsembris tänavuse aasta eelarve, mille kohaselt kasvavad töötukassa kulud tänavusega võrreldes 42 protsenti 454,8 miljoni euroni ja tulud 35 protsenti 465,4 miljoni euroni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles