Uskumatu: Kanada arstid protesteerivad liiga kõrge palga vastu (5)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Old Asian medical doctor
Old Asian medical doctor Foto: Wong Sze Fei/PantherMedia / Wong Sze Fei

Üle 500 Kanada arsti ja residendi allkirjastas avaliku pöördumise, millega nad protesteerivad omaenda palgatõusu vastu.

«Meie, Quebeci arstid, kes usuvad vastupidiselt hiljutise palgatõusu välja kaubelnud meditsiiniühendustele tugevasse riikliku tervisehoiusüsteemi, oleme omaenda palgatõusu vastu» seisab avalikus pöördumises, mida vahendab CNBC.  

Protesteerijate sõnul on nad pettunud, et nende palka tõstetakse, samal ajal kui medõed ja patsiendid vaevlevad jätkuvalt rahapuuduses.

«Palgatõus on veelgi šokeerivam, võttes arvesse, et meie õdede ja teiste haigla töötajate töötingimused on karmid ning patsientidel on raske meie teenustele ligi pääseda, sest aastate jooksul on tervisehoiu pealt kulusid kokku tõmmatud,» kirjutasid arstid.

Tohtrid lisasid, et ainus asi, mis tundub eelarvekärbete jaoks immunne olevat, on nende tasu. 

Kuna Kanadas on tasuta tervisehoiusüsteem, soovivad protesteerivad arstid, et raha suunataks nende palkade asemel hoopis üleüldise tervisehoiusüsteemi parandamisesse.

Avaldusele on alla kirjutanud 213 üldarsti, 184 eriarsti, 149 residenti ning 162 arstitudengit.

«Meie, Quebeci arstid, palume, et arstide palgatõus tühistataks ja et sellest vabanevaid ressursse kasutataks tervishoiutöötajate hüvanguks, mis lubaks Quebeci elanikele pakkuda paremaid tervishoiuteenuseid,» seisab nende avalduses. 

Kanada arstidele makstakse aastas palka keskmiselt 210 226 eurot.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles