Fotod ja video: Genfi autonäituse imeloom - lendav Audi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pop.up next
Pop.up next Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Sel nädalal algav Genfi autonäitus heidab esimest valgust ligi sajakonnale uuele ja uhkele automudelile, kuid üks ulmelisemaid neist on kahtlematult lendav tulevikuauto.

Audi, Airbusi ja Italdesigni loodud kontseptsiooniauto nimega Pop.Up Next kujutab endast modulaarset sõidu- ja lennusüsteemi, millele Audio on andnud näiteks isejuhitavuse ja maapealse elektrimootori ning Airbus neljast rootorist koosneva lennusüsteemi.

AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI / SCANPIX
AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI / SCANPIX Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Masinas on kaks istekohta ning neid saab ühise, klaasseintega kaetud kokpitina ringi tõsta maapealsest sõidukist lennumasinasse, ehk ühendada rataste küljest rootorite külge.

REUTERS/Arnd Wiegmann/Scanpix
REUTERS/Arnd Wiegmann/Scanpix Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Seni pole ükski riik reguleerinud, kuidas sellised lendavad masinad õhus liigelda ja kuhu maanduda tohiksid ning millised on nende juhtide õigused ja kohustused. Seega on hetkel pigem tegemist värske sõõmuga tulevikust.

Eile avaldatud video on samuti veel sisuliselt multifilm:

Allikas: Techcrunch

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles