Vaata, millised Eesti ettevõtted reisisid Paloga Indiasse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS) koostöös korraldatud äridelegatsiooniga visiidil Indias, kus viiakse kokku Eesti ja India ettevõtjaid ning tutvustatakse mõlema riigi ärivõimalusi.

«Üle-eelmisel aastal müüsid Eesti ettevõtted Indiasse oma kaupu ja teenuseid 81 miljoni euro väärtuses. Kokkuvõttes moodustab eksport Indiasse meie ettevõtete kogutulust vaid umbes 0,5 protsenti, kuid soovime seda kasvatada,» kommenteeris Palo pressiteates, lisades, et Eesti ja India majandussuhete potentsiaal on veel suuresti kasutamata.

Palo sõnul on Eesti äridelegatsiooniga kohtumisteks registreerinud ligi 120 kohalikku ettevõtjat. «India puhul on tegemist ühe maailma kiiremini kasvava turuga, kus on nõudlust ka nende toodete järele, mida meil on võimalik eksportida Indiasse,» sõnas Palo.

Eestist on seni Indiasse eksporditud peamiselt masinaid ja seadmeid, paberi- ja puidutooteid, aga ka erinevaid metallikaupu.

Minister Palo visiit koos Eesti ettevõtetega kestab 12. märtsini ja viib äridelegatsiooni kolme linna, New Dehlisse, Chennaisse ja Mumbaisse. Visiidi käigus toimuvad äriseminarid koos India ettevõtetega, arvukad kohtumised kohalike ettevõtlusorganisatsioonidega kui ka osaletakse IKT-messil ja kahel rahvusvahelisel konverentsil.

Minister Palo kohtub ka India justiits- ja IT-asjade ministri, välisasjade riigiministriga, Tamil Nadu osariigi peaministri, IT-ministri, tööstus- ning kaubandusministritega ning Maharashtra osariigi peaministriga.

Äridelegatsiooni kuuluvad ettevõtjatest Comodule, Rose Mons, Guardtime, Velmenni, TransferFriend, Jobbatical, EnLife ja Nordic Automation Systems ning e-residentsuse ja Work In Estonia programmi esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles