Video: keegi ei oska öelda, kas ja kuhu tselluloositehas üldse tuleb (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul pole hetkel langetatud ühtegi otsust, mis määraks, kas ja kuhu kavandatav tselluloositehas üldse tuleb. Selle asemel viiakse hoopis läbi täiendavaid uuringuid.

Rahandusministeerium lasi kolmapäeval välja video, milles riigihalduse minister Jaak Aab ja rahandusministeeriumi planeeringute osakonna juhataja Tiit Oidjärv selgitavad kavandatud puidurafineerimistehase eriplaneeringut.

Aabi sõnul algatati eriplaneering ainult selleks, et uurida võimaliku tehase rajamist. Nende uuringute käigus peaks alles selguma, kas ja kuhu võiks üldse sellise tehase ehitada. Ühtegi lõpliku otsust pole ministri sõnul tehtud. «Kas sobiv koht üldse leitakse, ma ei tea,» toonitas Aab.

Tiit Oidjärve sõnul kasutati eriplaneeringu vormi sellel põhjusel, et ainult eriplaneeringuga saab võrrelda asukohti erinevate omavalitsuste territooriumitel, seda ühe menetluse käigus ja ühe otsustaja poolt.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et erinevate osapoolte arvamusi selgitatakse alles välja ja hetkel pole teada, kas tselluloositehas üldse tuleb. Valitsus otsustab alles peale tervet hulka uuringuid, kas projektiga edasi minna.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles